Nyitókép: MTI/EPA/CJ Gunther

Eb-döntős a női tornacsapat

Infostart / MTI
2020. december 17. 19:30
A Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója összeállítású magyar női tornászválogatott a harmadik helyen jutott döntőbe a törökországi Mersinben zajló Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a magyar együttes a selejtezőben 154,129 ponttal a harmadik helyen végzett az ukrán és a román csapat mögött. A selejtezőben öt főből négy léphetett a szerekhez és három eredménye számított. A szombati hatos döntőben csapatonként hárman versenyezhetnek, és mindhárom eredmény számít majd.

A szerenkénti döntők közül csak gerendán nem lesz magyar résztvevő, a többi szeren viszont kettő is.

Talajon Böczögő és Székely, felemáskorláton Kovács és Székely, ugrásban Kovács és Bácskay lesz érdekelt a vasárnapi fináléban, ráadásul az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia mindkét döntőbe az első helyen jutott be.

"Nagyon örülök a csapatnak, és a saját első helyes döntőimnek is, ilyen eddig még soha nem volt Eb-n. Persze, több nemzet nincs itt, de akkor is sikerült magas pontokat elérni" - nyilatkozta Kovács Zsófia.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a selejtező a várakozásainál jobban alakult, és hasonló folytatásban reménykedik.

A koronavírus-járvány miatt a kontinensviadalon mindössze 16 ország versenyzői indulnak. A felnőttek mezőnyében 46, a junioroknál 42 tornász szerepel.