Nyitókép: WTCR/DPPI Media/Florent Gooden

Michelisz Norbert: bizonytalanság övezi a világkupa jövőjét és az én helyzetemet is

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2020. december 15. 16:47
Napra pontosan egy éve szerezte meg a túraautó-világkupa-győzelmet Michelisz Norbert, aki az évfordulón az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége volt.

A Hyundai magyar pilótájának az idei éve már kevésbé sikerült jól, a középmezőnyben végzett, és ezeket a napokat már teszteléssel tölti Olaszországban, hogy a lehető legjobban felkészüljön az új évadra.

"Egyelőre nagyon sok a kérdés a 2021-es szezonnal kapcsolatban. Ilyenkor az ember nem tud mást tenni, mint tenni dolgát, és reménykedni a legjobbakban" – mondta Michelisz Norbert, és elárulta, egyelőre nincs aláírt szerződése a Hyundai csapatával, de bizonytalanság jellemzi a világkupa-sorozat jövőjét és az ő helyzetét is.

"Jó eséllyel a túraautó-világkupa mezőnyét erősítem majd, és nagyon szeretném a Hyundaijal folytatni, mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy ez a felállás összejöjjön. Nagyon sok múlik azonban a körülményeken, a járvány lecsengésén és azon is, hogy gazdasági szempontból hogyan alakul 2021" – mondta a világkupagyőztes pilóta. Elvileg titkosan tesztel Olaszországban, de a műsorban végül elárulta, hogy az első tesztnapon az idei versenyautójával körözött.

A tesztelés egészen a hétvégéig tart, a tervek szerint naponta 250-300 kilométert teljesít majd, így a hét végére túl lehet majd az 1000 kilométeren is.

"Nagyon nehéz volt az idei év. Sok olyan apróság volt, amelyről azt gondoltuk, hogy működni fog, és mégsem működött. Vissza kell ellenőriznünk azt, hogy hol hibáztunk, és a következő szezon előtt mik azok az alapdolgok, amiket rendbe kell tennünk, a mostani tesztnek is ez a célja" – mondta Michelisz Norbert.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Aréna-előzetes – Michelisz Norbert
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást