Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

Helembai Fanny a norvégokról: nekik megyünk, és megpróbáljuk „agyonverni” őket

Infostart / Kaposi Dávid
2020. december 15. 15:04
A magyar női kézilabda-válogatott 26–24-re legyőzte Romániát a dániai Európa-bajnokság középdöntőjében, és már biztos, hogy a csoport ötödik helyén zár. A beálló Helembai Fanny azt mondta: a magyar csapat megmutatta igazi arcát, és kedd este a norvégoknak is nekimegy.

Óriási küzdés volt hatvan percig, nem adtuk fel egy pillanatra sem, és tudtuk, bármi is történik, nekünk most itt nyerni kell – fogalmazott az InfoRádiónak Helembai Fanny a románok ellen vívott, dániai Európa-bajnokság középdöntőjének hétfői játéknapját követően. A kézis beálló, mint fogalmazott, szívüket-lelküket is kitették, és sikerült megmutatniuk a magyar válogatott igazi arcát, ami miatt nagyon büszke az egész csapatra.

A mérkőzést nagyon hajtósnak értékelte, a végére már mindkét csapat a levegőért küszködött, de nekik sikerült jobban érvényesíteniük az akaratukat, ráerőltetni az ellenfélre, amit szerettek volna, ezáltal ők jöttek ki jobban az utolsó 10 percből.

„Égett a tűz a szemekben, így tudtam, hogy ez meglesz.”

Helembai Fanny százszázalékosan egyetértett abban, hogy a csapatnak sikerült túllépnie a saját árnyékán, amire most a leginkább szükségük volt. A németek és hollandok elleni mérkőzéseket lezártnak tekintik, és inkább előre szeretnének tekinteni, és a hétfői mentalitást és küzdésakarást továbbvinni.

A kedd esti norvégok elleni összecsapással kapcsolatban úgy fogalmazott: „nekik megyünk, és megpróbáljuk »agyonverni« őket”. Ugyan Norvégiát komoly ellenfélnek tekintik, szerinte a magyar válogatottnak minden esélye megvan ellene, úgyhogy „belevágunk, és meglátjuk, mi lesz a vége”.

A csapat szereplésével bővebben is foglalkozik az InfoRádió a Hetes című magazinjában kedd este fél 8-tól.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Helembai Fanny: nekik megyünk, és megpróbáljuk „agyonverni” őket
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást