Nyitókép: Pixabay

Nigériai sajtómágnás lehet az Arsenal tulajdonosa

Infostart
2020. november 20. 11:50
Több amerikai és közel-keleti befektető is klubtulajdonos már az angol labdarúgó Premier League élcsapatainál – afrikai még nincsen közöttük. Lehet, hogy már nem sokáig.

Orji Uzor Kalu, a dúsgazdag nigériai szenátor és multimilliomos a Twitter-profilján bejelentette, hogy kész megvásárolni az Arsenal részvényeinek 35 százalékát. Célja, hogy az „ágyúsok” ismét trófeákat gyűjtsenek, Bajnokok Ligája-győztesek és újra angol bajnokok legyenek.

Az Arsenal tulajdonosi köre az elmúlt években változott, az amerikai Stan Kroenke, tizenkét év alatt 29,9 százalékról százra emelte tulajdonosi hányadát. A 73 éves üzletember nem zárkózik el a tőkeinjekció fejében a 35 százalék átengedésétől.

Orji Uzor Kalu 60 éves szenátor, az ország sajtómágnása. Nagy vagyont szerzett olyan újságok tulajdonosaként, mint a Daily Sun és a New Telegraph, majd nyeresége egy részét a futballba fektette.

Támogatásával az Enyimba International FC visszaszerezte a bajnoki címet Nigériában.

„Az afrikai sport oszlopaként fontolóra veszem a futballba történő befektetést, és 35 százalékos részesedést vásárolok az Arsenal FC-ben. Célunk a Bajnokok Ligája és a Premier League trófeájának felemelése ...” – hirdette az üzletember a közösségi médiában.