Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Messi nagyon kellett

Infostart / MTI
2020. november 7. 18:34
A Barcelona a szünetben pályára lépő Lionel Messi vezérletével kerekedett 5-2-re a vendég Real Betis fölé a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

A katalánok Ousmane Dembélé találatával szereztek vezetést a 22. percben, és a szünetig több helyzetet is kidolgoztak, de azokat sorra elpuskázták, Antoine Griezmann még büntetőt is rontott. A kontrákból veszélyeztető vendégek az első félidő ráadásában egyenlítettek.

A második félidőre érkezett Messi, akinek hathatós közreműködésével a 60. percben 3-1-re vezettek a házigazdák. Előbb Griezmannt hozta helyzetbe azzal, hogy átlépte Jordi Alba beadásánál a labdát, majd egy kezezés miatt megítélt büntetőt váltott gólra. A vendégek a 73. percben csökkenteni tudták ugyan a különbséget, de Messi a 82. percben visszaállította a kétgólos hazai előnyt. A végeredmény Pedri 90. percben szerzett góljával alakult ki, a fiatal játékos először volt eredményes a La Ligában.

A Barcelona négy fordulót követően - melyekben csak két pontot szerzett - nyert ismét bajnoki mérkőzést, miközben a Bajnokok Ligájában - ahol a Ferencvárossal egy csoportban szerepelt - mindhárom találkozóján győzött.

La Liga, 9. forduló:

FC Barcelona-Real Betis 5-2 (1-1)

korábban:

Huesca-Eibar 1-1 (0-1)

később:

Sevilla-Osasuna 18.30

Atlético Madrid-Cádiz 21.00

pénteken játszották:

Elche-Celta Vigo 1-1 (1-1)

vasárnap játsszák:

Getafe-Villarreal 14.00

Real Sociedad-Granada 16.15

Levante-Alavés 18.30

Real Valladolid-Athletic Bilbao 18.30

Valencia-Real Madrid 21.00