Nyitókép: RODRIGO JIMENEZ

Zidane ma este le akarja győzni egykori csapattársát

Infostart
2020. november 3. 17:41
„Ez egy döntő lesz” – írja a La Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport is a ma esti Real Madrid–Internazionale labdarúgó Bajnokok ligája-mérkőzésről. Noha szokatlan az ilyesmi a csoportszakaszban, mégis van alapja: mindkét csapat a vártnál gyengébben szerepelt eddig a 2020-as őszi BL-meccsein.

Az Internazionale a harmadik, a Real Madrid a negyedik helyen áll a csoportban, még egyik sem győzött. Előbbinek két, utóbbinak csak egy pontja van. Akármilyen eredményt is hoz a ma este kilenc órakor kezdődő mérkőzés a madridi Estadio Alfredo Di Stéfanóban, az egyik, de lehet, hogy mindkét csapat valóban nehéz helyzetbe kerül a továbbjutást illetően. (De nem reménytelenbe. Tavaly az Atalanta úgy jutott tovább, hogy a csoportkör felénél még pont nélkül állt.)

A mérkőzés egyik érdekessége a két edző személye. Antonio Conte és Zinédine Zidane 1996 és 2001 között fél évtizedet játszottak együtt a Juve középpályás sorában, egyebek mellett az 1997-es és az 1998-as BL-döntőig jutottak, két olasz bajnoki címet nyertek, a nemzetközi porondon Világkupa- és UEFA Szuperkupa-győztesek is lettek.

Ez lesz a második alkalom, hogy a két korábbi világklasszis futballista, akik 131 mérkőzést játszottak együtt a Juventusban, edzőként megmérkőzik egymással. De az első tétmeccs: 2016 nyarán egy Real Madrid–Chelsea meccsen találkoztak, az Egyesült Államokban.

„Didier Deschamps-pal, Edgar Davidsszal és vele alkottuk a Juventus középpályás sorát. Futottunk helyette, aztán csodálva néztük, hogy ha megkapta a labdát, mi mindent tudott vele. Biztosak voltunk abban, hogy bármire képes.”

A spanyol sajtó emlékeztetett arra, hogy Antonio Conte nagyon közel állt ahhoz két éve, hogy a Real Madrid edzője legyen. Julen Lopetegui menesztése után ő volt az első számú kiszemelt, nagyszerű szerződést kínált ki a „királyi klub”, de az olasz edző nem tudta végül elvállalni a feladatot, mert a Chelsea-nél kötött szerződése visszatartotta.