Több mint két hónap után nyert újra bajnokit a DVTK

Infostart / MTI
2020. október 25. 21:35
A forduló előtt még sereghajtó Diósgyőri VTK 3-0-ra legyőzte a második félidő nagyobb részében emberhátrányban futballozó vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

Alig több mint negyedóra után kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes Drazic vezetésével. A szerb légiós az ötödik percben remek egyéni megmozdulása végén lőtt a kapuba, bő 10 perc múlva pedig büntetőt harcolt ki, melyet Ivanovski értékesített. A hátrányban futballozó vendégek kissé feszülten folytatták a küzdelmet, de azért előttük is adódott gólszerzési lehetőség. A szünethez közeledve egy védelmi hibát kihasználva viszont a DVTK szerzett újabb gólt, ezzel gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte az összecsapást.

Fordulás után hamar végleg megpecsételődött a Puskás Akadémia sorsa, Spandler ugyanis megkapta a második sárga lapját, így a vendégek emberhátrányba is kerültek. A folytatásban változatlanul a Diósgyőr volt az aktívabb, de a hazaiak a magabiztos előny tudatában már nem erőltették túlzottan a támadásokat, a lefújásig megőrizték háromgólos előnyüket, és összességében megérdemelten győztek.

A DVTK ezt megelőzően sorozatban öt NB I-es meccset vívott meg nyeretlenül, a legutóbbi négyet kivétel nélkül elveszítette. A miskolci együttesnek utoljára még az első fordulóban, augusztus 16-án sikerült bajnokin győznie.

A Puskás Akadémia megszakítás nélkül harmadszor kapott ki az NB I-ben, idegenben az eddigi négy meccséből csak egyet tudott megnyerni.