Nyitókép: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Neymarék kikaptak, Gulácsi Péterék győzelemmel kezdtek

Infostart / MTI
2020. október 21. 07:28
Párizsban járt a Manchester United, de hogyan teljesített a legutóbbi döntős ellen? A Ferencváros ugyan kikapott, de volt magyar győztes a labdarúgó Bajnokok Ligája első játéknapján.

A Manchester United az előző kiírásban döntős Paris Saint-Germain vendégeként, a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig pedig hazai pályán, az Istanbul Basaksehir ellen nyert a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének kedd esti első fordulójában.

Az MU Bruno Fernandes büntetőből szerzett góljával az első félidő derekán előnybe került Párizsban, a házigazdáknak pedig csak a szünet után egy öngólnak köszönhetően sikerült egyenlíteniük. A csatát végül Marcus Rashford döntötte el a hajrában egy távoli, pontos lövéssel.

Gulácsi Péter és magyar válogatott csapattársa, Willi Orbán végig a pályán volt Lipcsében,

ahol a házigazda együttes a spanyol Angelino két góljával már a 20. percben magabiztosan vezetett, és a lefújásig meg is tudta tartani előnyét.

Londonban a Chelsea nem bírt az Európa-ligában címvédő Sevillával, míg a Rennes a vendég FK Krasznodarral játszott 1–1-es döntetlent.

Rómában a Lazio 23 perc alatt kétgólos előnyre tett szert a vendég Borussia Dortmunddal szemben, s bár a németek a hajrához közeledve szépítettek, öt perccel később újra gólt kaptak, ezzel az olasz együttes el is döntötte a mérkőzést.