Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Kis klubhoz szerződött a magyar gyorsúszóklasszis

Infostart
2020. október 19. 15:27
Kozma Dominik a csupán két éve alakított Stamina Testgyakorlók Köréhez szerződött Zuglóból.

Alig két éve alakult magyar magánúszóklub a Stamina Testgyakorlók Köre, amelyet tulajdonosa, a négyszeres olimpikon Szilágyi Zoltán, Szilágyi Liliána pillangóúszó édesapja saját zsebéből, jószerével állami, illetve számottevő szövetségi támogatás nélkül finanszíroz. Ehhez a kis egyesülethez szerződött Kozma Dominik világ- és Európa-bajnoki bronzérmes – írja az Index.

„Domával sokéves barátság fűz össze, nemrégiben keresett meg azzal, hogy szívesen folytatná nálunk a pályafutását – mondta a lapnak Szilágyi Zoltán. – Természetesen megtiszteltetésnek vettük egy világklasszis úszó közeledését, és mivel sikerült megegyeznünk Kozma eddigi klubjával, a BVSC-Zuglóval, és az ő részükről is pecsét került az átigazolási lapra, immár hivatalosan is a mi versenyzők Dominik.”

Kozma hosszú pályafutásának eddigi csúcsa a 2017-es budapesti világbajnokság volt, ahol tagja volt a bronzérmes magyar 4×100 méteres gyorsváltónak, ezenkívül van négy Eb-bronza a 2012-es debreceni és a 2014-es berlini Európa-bajnokságról.

A Staminában Kovács László vezetőedző és maga Szilágyi állítja össze az edzésprogramot. „Domának volt egy komoly vállműtétje, továbbá tavasszal elkapta a koronavírust is,

igazából három hete velem kezdte el az edzéseket,

de mondhatom, példásan dolgozik” – mondta versenyzőjéről Kovács, hozzátéve, hogy Kozmának megvan 200 gyorson az olimpiai A-szintje, tehát olyan nagyon nem kell aggódnia a tokiói részvétel miatt. Az első nagy erőpróba a december 9-én kezdődő országos bajnokság lesz új klubjában a gyorsúszó számára.