Agüero büntetlenül fogta meg a bírónő vállát

Infostart
2020. október 19. 06:45
Súlyos bírálatokat kapott Sergio Agüero, a Manchester City argentin gólrekordere, miután az Arsenal elleni rangadón megfogta az asszisztens vállát. Aki történetesen egy hölgy, Sian Massey-Ellis volt.

Az ügy nagy hullámokat vert Angliában. Pep Guardiola, Agüero edzője könnyedén vette a helyzetet, azt emlegette,hogy az argentin csatár a legkedvesebb fickó, akivel valaha találkozott, s ne ott keressünk problémákat, ahol nincsen. Ugyanakkor mások szerint Agüero szerencsés, hogy megúszta az esetet büntetés nélkül, mert 2016 óta tilos a játékvezetőket ilyen módon megérinteni. (Agüero egy bedobás jogosságát vitatta.)

A „szenvedő” fél, Sian Massey-Ellis az egyik legfoglalkoztatottabb játékvezetőnő az angol futballban. Akadt már ennél cifrább ügye is, 2011-ben a Sky Sports két szakértőjének, Andy Gray-nek és Richard Keysnek az állásába került a szexistának minősített viccelődés.

A mostani esetről érdekes véleményt formált Chris Foy, korábbi játékvezető, aki szerint egyáltalán nem ritka, hogy a futballisták hozzáérnek a játékvezetőkhöz, a kulcs az, hogy a mozdulat ne legyen támadó vagy agresszív. Mint ahogyan Agüero sem volt az.

Ugyanakkor több korábbi játékos is hibásnak ítélte Agüero tettét, szerintük átlépett egy határt.