eur:
393.71
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes Hosszú Katinka a női a 200 méteres pillangóúszás döntője után a budapesti úszó világkupán a Duna Arénában 2019. október 4-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hetekre a Duna Arénába költözik az úszóelit

Pénteken rajtol a Nemzetközi Úszóliga (ISL) második szezonja, amelyet a koronavírus-járvány miatt végig a Duna Arénában rendeznek meg.

A finálénak eredetileg Tokió adott volna otthont, a szervezők azonban végül úgy döntöttek, hogy a magyar fővárosban zajlik a teljes sorozat.

Az alapszakasz során tíz fordulót rendeznek, tíz csapat - közel ötven ország, több mint 300 versenyzőjének - részvételével. Közülük a legjobb nyolc kerül majd a két elődöntőbe, amelyet november 14-16-án bonyolítanak le, a finálé pedig november 21-22-én lesz.

A versenyeket a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg, a Magyarországra érkező sportolóknak pedig az amerikai sportligákhoz hasonlóan "buborékban" kell majd élniük.

Az idei kiírásban

  • a címvédő Energy Standard,
  • a Cali Condors,
  • a London Roar,
  • a NY Breakers,
  • a Tokyo Frog Kings,
  • a Toronto Titans,
  • az Aqua Centurions,
  • az LA Currents,
  • a DC Tridents,
  • a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka csapata, az Iron indul .

A csapatlisták alapján idén is számos úszó képviseli a magyar színeket: Hosszú Katinka mellett, Verrasztó Dávid, Telegdy Ádám, Szabó Szebasztián, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Késely Ajna, Burián Katalin és Verrasztó Evelyn is medencébe ugrik. Milák Kristóf a házigazdákat erősítené, azonban a 200 méter pillangó világbajnoka és világcsúcstartója nemrég átesett a koronavírus-fertőzésen.

A mezőnyben ott lesz többek között Adam Peaty, Caeleb Dressel, Chad Le Clos, Lily King, Sarah Sjöström, Federica Pellegrini, Bronte Campbell és Siobhan-Marie O'Connor is.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend. Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni, míg a váltók dupla szorzóval járnak, az úgynevezett csillagszóró futamban - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny - pedig akár triplázni is lehet.

A sorozatot az M4 Sport közvetíti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×