eur:
392.07
usd:
366.85
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Exkluzív: Milák Kristóf is elkapta a koronavírust

Jelentős mennyiségű izmot vesztett és koronavírus-tünetei is voltak a világbajnok, világcsúcstartó úszónak, akit edzője szerint mentálisan nagyon megviselt a karantén.

A tokiói olimpia egyik legnagyobb magyar éremvárományosát, Milák Kristófot sem kerülte el a koronavírus-fertőzés - árulta el az InfoRádiónak a világbajnok honvédos úszó edzője, Selmeci Attila, aki szerint már jobban van a versenyző, és a remények szerint a hosszú kihagyás után a jövő héten már újra edzhet.

"Jelen pillanatban

Kristóf még lábadozik

a fertőzésből. A végleges diagnózis arról, hogy rendbejött-e, jövő hétfőn lehet meg, akkor következnek még olyan kardiológiai vizsgálatok, amelyek kizárják az esetleges komplikációkat" - részletezte Selmeci Attila.

Szeptember végén lett rosszul Milák Kristóf, és azonnal elment egy tesztvizsgálatra, amely megállapította a koronavírus-pozitivitást, az augusztus végén elkezdett sportolói munkája így teljes egészében elveszett.

Milák Kristófnak tünetei is voltak, legyengült, lázasan feküdt, most már mehet közösségbe, de a válogatott orvosa fogja kimondani a folytatásra a végső igent. Az edző mindenesetre reméli, hogy "ennyivel megúsztuk", és nem lesz komolyabb szövődmény.

Ahogy az olimpia elhalasztását, a betegséget is nehezen viselte a sportoló.

"Próbáltunk vele néha-néha telefonon beszélni, de eléggé bezárkózott,

átérezzük, hogy ez nem egy kellemes dolog az országos bajnokság és az ISL-sorozat előtt" - ultat Selmeci Attila arra, hogy a versenyszezon kezdetéből is kimarad a világcsúcstartó tanítvány.

Selmeci Attila megítélése szerint Milák Kristófot különösen is megviselte, hogy tíz napig a lakását sem hagyhatta el,

"fizikálisan pedig látványosan le van gyengülve, egészen biztos, hogy izmot is vesztett, jelentős mennyiséget".

Az edző tud Tóth Kristóf vízilabdázó súlyos lefolyású fertőzéséről, és bízik benne, hogy Milák Kristófra nem várnak szövődmények.

A teljes interjú csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában hallható.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei kilátásokat illeti, az előzetes adatok alapján leginkább az optimizmus jellemezheti majd a délelőtti kereskedést, emelkedés jöhet a kontinens vezető tőzsdéin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×