Nyitókép: Miha Blazic, a Ferencváros (j) és Bruno Petkovic, a Zágráb (b2) játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott FTC - GNK Dinamo Zagreb első mérkőzésen a zágrábi Maksimir Stadionban. MTI/EPA/Antonio Bat

Ismét a Dinamo Zagrebet kapta az FTC a BL-ben

Infostart
2020. augusztus 31. 12:22
Hazai pályán fogadhatja a horvát bajnokokot a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

A Ferencváros a második selejtezőkör talán legnagyobb meglepetését okozva kiejtette a skót Celticet a Bajnokok Ligájából, így várhatta a harmadik forduló hétfői soroslását, amely előtt azt lehetett tudni, hogy a horvát Dinamo Zagreb, a svájci Young Boys, a szerb Crvena zvezda, az azeri Qarabag vagy az izraeli Maccabi Tel-Aviv lhet az ellenfele.

Az UEFA nyoni székházban megtartott déli sorsoláson a Dinamo Zagrebet kapta végül a Fradi, de legalább hazai pályán fogadhatja a horvát bajnokot szeptember 15-én vagy 16-án.

A Dinamóval a tavalyi selejtezőben is találkozott az FTC, szintén a harmadik fordulóban: akkor 1-1-es zágrábi döntetlen után a Groupama Arénában 4-0-ra kikapott a magyar csapat, míg a Dinamo bejutott a csoportkörbe, ahol a Manchester City, az Atalanta és a Sahtar Donyeck mögött az utolsó helyen végzett.

Ismét egy mérkőzésen dől majd el a továbbjutás, ha a rendes játékidőben nem lesz döntés, akkor jöhet a hosszabbítás, ha akkor sem, akkor pedig tizenegyesek következnek. A párharc győztese továbbjut a playoff-körbe, ahol már oda-visszavágós rendszerben dől el, ki lesz főtáblás, a vesztes az Európa Liga-selejtező rájátszásában folytatja.

A további párosítás

Bajnoki ág

  • Qarabag (azeri)–Molde FK (norvég)
  • Omonia Nicosia (ciprusi)–Crvena zvezda (szerb)
  • FC Midtjylland (dán)–Young Boys (svájci)
  • Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Dinamo Breszt (fehérorosz)

Nem bajnoki ág

  • PAOK (görög)–Benfica (portugál)
  • Dinamo Kijev (ukrán)–AZ Alkmaar (holland)
  • KAA Gent (belga)–Rapid Wien (osztrák)