Nyitókép: MTI/EPA/Kim Ludbrook

Megható üzenetek a búcsúzó Iker Casillasnak

Infostart
2020. augusztus 5. 14:05
Egykori játékostársak és ellenfelek is elköszöntek a visszavonuló kapustól.

Mint arról az Infostart is beszámolt, hivatalosan is bejelentette visszavonulását Iker Casillas, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi legendás kapusa. A Real Madriddal öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

Tavaly, a Porto játékosaként szívrohamot kapott, de nem jelentette be visszavonulását, novemberben pedig ismét edzésbe állt.

Visszatér a Real Madridhoz, ahol Florentino Pérez klubelnök tanácsadója lesz.

„A legjobbakat kívánom neked és a családodnak életed új szakaszához” – írta Andres Iniesta, akivel a válogatottban együtt érték el a sikereket.

Sergio Ramos, a Real védője szerint a futball mondhat köszönetet Casillasnak, akire legendaként fognak emlékezni.

A korszak másik kiemelkedő kapusa, Gianluigi Buffon is megható sorokkal búcsúzott.

„Azt mondják, a versengés tesz jobbá minket másoknál, de magunkat sosem látjuk tökéletesnek. Talán ennek a tökéletességnek az eredménytelen hajszolása tett minket azzá, akik vagyunk. Köszönöm, Iker, nélküled minden kevésbé lenne fontos” – írta a Juventus világbajnoka.