Nyitókép: Pixabay

Meglepetés az NB II-ben: magas nézőszámok!

Infostart
2020. augusztus 3. 12:24
A szombati kaposvári rajt után kilenc mérkőzést játszottak vasárnap a labdarúgó NB II-ben, a Merkantil Bank Ligában. Néhány pályán meglepően népes nézősereg előtt.

Úgy tűnik, a DVSC-nek megbocsátottak a szurkolói a kiesés után. Igaz, a klub ügyesen „kiegészítő” családi programokat is szervezett a Budaörs elleni nyitány napjára, de tény, 5124 volt a fizető nézők száma. A 2019–2020-as OTP Bank Liga-idényben csak háromszor, a Diósgyőr elleni presztízsrangadón, a bajnok Ferencváros fogadásakor és a Paks elleni utolsó találkozón regisztráltak ennél magasabb nézőszámot a Nagyerdei Stadionban.

A második legnagyobb nézőszámot Szegeden, a Szent Gellért Fórumban számolták, 4500 néző ment ki a Békéscsaba elleni mérkőzésre. Lehet, hogy néhányan megbánták, hogy ott voltak: a vendég Békéscsaba 2-1-re nyert.

Az újonc PMFC ellenben tökéletesen kiszolgálta rajongóit, 3500 néző előtt verte meg 4-0-ra a Dorogot. Alig voltak kevesebben Ajkán, ahol 2800-an figyelték a hazaiak 2-1-es sikerét az esélyesebbnek vélt Győri ETO ellen.

Az első forduló két budapesti mérkőzését tekintve a Fáy utcában voltak többen, 2416 fizető néző látta, ahogy kedvenceik 1-1-re végeznek a szívósan védekező Kazincbarcikával.