Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Király Gábor: nem nézek meccseket a szabadidőmben, 26 év elég volt

Infostart
2020. július 21. 13:45
Nagyinterjú készült a 108-szoros válogatott kapussal, akinek semmi baja azzal, hogy nem kér szolgálataiból a Haladás.

Idén júliusban is megtartotta hagyományos, gyerekeknek szóló kapustáborát a 108-szoros válogatott labdarúgó, Király Gábor.

A hétköznapokban a Király Sportegyesületet vezeti, de nem tölti ez ki az egész napját, "külföldi kapcsolatainak köszönhetően" más teendői is vannak, például dolgozott korábbi klubjának, a Crystal Palace-nak is egy éven át, a fontos vendégek előtt képviselte a klubot - legendaként.

Közben szakmai együttműködése van a Hertha BSC-vel is, ahová tanulmányutakat szervez.

És persze motivációs előadásai is vannak.

"Arra egyetlen pszichológus sem készíthet fel, milyen érzés úgy védeni, hogy közben negyvenezer Dortmund-szurkoló ugrál mögötted.

Egyébként ezekre a beszédekre is ugyanolyan alaposan fel kell készülni, mint a meccsre. Tudnom kell, mit akarok átadni, hogyan építem fel az előadásomat, és fontos, hogy a közönség ne csak száraz szavakat halljon" - árulta el a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Szabadidejében egyébként nem igazán néz meccseket, igyekszik megbecsülni, hogy szabadabbak a hétvégéi, mint korábban 26 éven át.

A Haladásnál - ahol nevelkedett és ahol aktív pályafutását befejezte - nem számítanak a szolgálataira, de sosem ajánlotta magát, ezért is alapított saját egyesületet, a maga útját járja.

A Király SE-t az NB III-ig szeretné vinni,

ahol aztán legalább 5 évig megragad a csapat.

Király Gábor életéből korábban az országjárás is elmaradt, ezért a közelmúltban Nyíregyházára utazott, és életében először végre eljutott az egri várba is.