eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla
A Virológiai Intézet egyik mukatársa dolgozik a marburgi Philipps Egyetem laboratóriumában 2020. június 8-án. A marburgi Philipps Egyetem, a Német Fertőzéskutatási Központ (DZIF), a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem (LMU) és a Hamburg-Eppendorf Egyetemi Orvosi Központ (UKE) mukatársai közösen dolgoznak a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Magyar Nagydíj: két koronavírusteszt pozitív lett

Két személy koronavírustesztje lett pozitív a legutóbbi csaknem 5000 vizsgálatból, amelyeket a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt végeztek.

Egyik érintett sem csapattag, nem vettek részt az idény első két versenyhétvégéjén, amelyeket zárt kapuk mögött rendeztek Ausztriában. A péntek délutáni közlemény szerint a Forma-1-ben minden résztvevőt ötnaponta tesztelnek, június 26. és július 9. között 8598 vizsgálat zárult negatív eredménnyel. Az elmúlt egy hétben 4997 tesztet végeztek el pilótákon, csapattagokon és más közreműködőkön, ebből lett kettő pozitív. Mindkét fertőzöttet elkülönítették.

A szezon elindulása óta a mostaniak az első bizonyított fertőzések. Az eredeti idénynyitó, a márciusi Ausztrál Nagydíj elmaradásában kulcsszerepet játszott, hogy a McLaren csapat egyik tagja elkapta a koronavírust.

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke az MTI-nek adott péntek délelőtti interjúban még úgy fogalmazott: minden versenyhétvégén legalább 4000 koronavírustesztet végeznek el és addig minden egyes teszt negatív eredménnyel zárult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×