eur:
393.02
usd:
367.25
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Glasgow, 2018. augusztus 12.Rasovszky Kristóf ünnepel, miután aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 25 km-es számában a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 12-én. (MTI/EPA/Robert Perry)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

A medencében teszi próbára magát a nyílt vízi világbajnok

Három gyorsúszó távon indul Rasovszky Kristóf a jövő heti Négy Nemzet Úszóversenyen a Margitszigeten, hogy lemérje, hol tart a felkészülésben.

Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub világbajnok nyílt vízi úszója a karanténszünet után szokásos terepén, a fűzfői uszodában készül, és mint az InfoRádióban elmondta, mióta elkezdték a munkát, arra várnak, hogy versenyen is lemérjék, hol tartanak. Erre jó alkalom lesz július 24–26-án a Margitszigeten a Négy Nemzet Úszóversenye.

"Motivációban nem volt hiány, hiszen ugyanúgy edzésre jártam, mint egész életemben. Nyilván közeli célok nem nagyon voltak, nem tudtuk, mikor versenyezhetünk, de az bennünk volt, hogy edzeni kell, hiszen ha újra lehet versenyezni, nagy hátrányban lesz, aki csak akkor kezd el készülni" – mondta a legjobb magyar nyílt vízi úszó.

Most a fővárosi sportuszodában lesz lehetőség a versenyzésre, de Rasovszky Kristóf közölte, egy nyílt vízi úszónak is ad visszajelzést egy medencés verseny, kiderülhet, hogy az a munka, amit elvégeztek, mire elég.

"Rendszeresen szoktam indulni uszodai versenyeken is, és az ottani legjobbjaimhoz tudunk majd viszonyítani. Ha ennél jobbat tudok, akkor az pozitív visszajelzés, ha gyengébbet, akkor meg kell keresni, hol a hiba. Volt egy hathetes kihagyás, de azóta sok idő eltelt, ha a megfelelő munkát elvégeztük, akkor viszonylag jó időknek kell születniük" – mondta az úszó, aki három gyorsúszó számban – 200, 400 és 1500 méteren – indul a Margitszigeten. Mint mondta, neki ez nem egy nagy versenyterhelés…

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×