Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Meglepőt mondott Mourinho a 200. győztes angol bajnokija után

Infostart
2020. július 7. 12:26
José Mourinho szerint „szép” volt két játékosa, Hugo Lloris és Szon Hungmin összezördülése a Tottenham–Everton mérkőzés szünetében. A kapus és a csatár majdnem ölre ment egymással.

José Mourinho úgy véli, ez a szünetbeli affér is segítette a csapatot, hogy felnőjön a feladathoz. A portugál edző korábban többször is kritizálta játékosai hozzáállását, eltökéltségét. A konkrét eset kapcsán azt mondta Lloris vonta felelősségre dél-koreai csapattársát, aki szerinte nem volt elég lelkes, miután egy akciónál nem ment vissza védekezni az Everton brazil csatárnak, Richarlisonnak a helyzeténél.

A két Spurs-játékos a meccs végén már megölelte egymást, Lloris, a csapatkapitány, hangsúlyozta is, hogy nincs gond kettejük között. Mourinho pedig még rá is erősített:

"Én vagyok a felelős az esetért, ha valakit hibáztatni akarnak ezért, az legyek én"

– mondta. – Én kritizáltam őket az elmúlt időszakban, mondtam, nem tesznek meg mindent egymásért. Szon egy rendkívüli fickó, mindenki szereti őt, de a csapatkapitány úgy ítélte meg, hogy többet kellene tennie a csapatért. Ez az eset is kellett ahhoz, hogy fejlődjünk. A fejlődéshez erős egyéniségek kellenek.”

A Tottenham egyébként 1-0-ra megnyerte a mérkőzést és még van esélye az első öt között végezni. José Mourinhónak ez volt a 200. győzelme a Premier League-ben, korábban mindössze négy edző, Sir Alex Ferguson, Arsene Wenger, Harry Redknapp és David Moyes érte el ezt a mérföldkövet.