eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A sajtó munkatársai a sieani kórház bejáratánál, ahová Alex Zanardi olasz paralimpiai bajnokot szállították az előző nap történt balesete után, 2020. június 20-án. A korábbi autóversenyző, paralimpiai bajnok Zanardi kézzel hajtott, háromkerekű járművével verseny közben teherautóval ütközve szenvedett súlyos sérülést, majd helikopterrel szállították egy sienai kórházba, ahol gyors vizsgálat után azonnal a műtőbe vitték. Az olasz sajtó információ szerint súlyos fejsérüléseket szenvedett, és a kórházba már rendkívül súlyos állapotban érkezett meg.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabio di Pietro

Újra megműtötték a kómában lévő Alex Zanardit

Másodszor műtötték meg a sienai kórházban Alex Zanardi korábbi autóversenyzőt, paralimpiai bajnokot, aki tíz napja verseny közben teherautóval ütközve szenvedett súlyos sérülést.

Az orvosi stáb tájékoztatása szerint a sportember két és fél órás idegsebészeti beavatkozáson esett át, és állapota továbbra is kritikus, de stabil.

Zanardi kézzel hajtott, háromkerekű járművel, handbike-kal vett részt egy parasportolók részére rendezett országos váltóversenyen, és áttért a teherautó sávjába. Az ütközés során leesett a sisakja, súlyos fej-, arc- és szemsérüléseket szenvedett. A baleset után helikopterrel kórházba szállították, ahol háromórás műtéten esett át. Azóta lélegeztetőgépen van, és mesterséges kómában tartják. Ferenc pápa szerdán kijelentette, hogy imádkozik érte.

Zanardi ismert autóversenyzőként 2001-ben egy németországi viadalon olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett. A saját maga által tervezett protézis segítségével megtanult újra járni, majd túraautóban is versenyzett. Ezt követően talált új kihívásként a kézihajtású kerékpárra, amelyben négy paralimpiai bajnoki címet nyert: kettőt 2012-ben Londonban, kettőt pedig 2016-ban Rióban.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×