eur:
394.28
usd:
370.51
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Barcelona, 2017. szeptember 12.Lionel Messi, a spanyol FC Barcelona játékosa (b) küzd a labdáért Miralem Pjani, az olasz Juventus játékosa ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjának első fordulójában játszott mérkőzésen Barcelonában 2017. szeptember 12-én. (MTI/EPA/Alberto Estevez)
Nyitókép: MTI/EPA/Alberto Estevez

Játékosokat cserélt a Barcelona és a Juventus

A nyári átigazolási időszak újabb jelentős lépéséről adtak hírt.

Arthur Melo az FC Barcelona labdarúgócsapatától 72 millió euróért a Juventushoz szerződött, ezzel egy időben a bosnyák Miralem Pjanic 60 millió euróért cserébe az olasz csapattól a katalánokhoz igazolt.

A spanyol együttes a honlapján jelentette be, hogy a brazil középpályás a mostani idényt követően csatlakozik a torinóiakhoz, akik különböző feltételek teljesülése esetén további tízmillió eurót utalnak át a Barcának, míg az ugyancsak középpályás Pjanicért további ötmillióra számíthat a Juventus.

Utóbbi négyéves szerződést írt alá Barcelonában, kivásárlási ára 400 millió euró.

A 23 éves, 20-szoros válogatott Arthur 2018 nyarán a Gremiótól szerződött Spanyolországba, ahol 72 mérkőzésen szerepelt és négy gólt szerzett. A csapattal egy bajnoki címet nyert és egy spanyol Szuperkupa-győzelmet aratott.

A 30 esztendős, 92-szeres válogatott Pjanic 2016 óta erősítette a Juventust, előtte a Metzben, a Lyonban és az AS Romában futballozott. Jelenlegi klubjával háromszor szerzett olasz bajnoki címet, kétszer Olasz Kupát, egyszer pedig olasz Szuperkupát nyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×