Premier League újra: David Luíz mintha elfelejtett volna futballozni a leállás alatt

Infostart
2020. június 17. 23:32
Száznapos szünet után újra bajnoki mérkőzéseket játszottak a Premier League-ben. Az Aston Villa és a Sheffield United nem bírt egymással (0-0), míg a Manchester City talán a vártnál is simábban nyerte meg az Arsenal elleni rangadót (3-0).

Fontos lehetőséget szalasztott el a Villa: ha nyerni tudott volna, előrelép a 16. helyre, így maradt a 19., kiesést jelentő helyen. A Sheffield United a hatodik, egyetlen ponttal a Manchester United mögött.

A nagy érdeklődéssel várt rangadón az Arsenal az első 25. percben elveszítette két játékosát, előbb Xhaka (8. perc) majd Pablo Mari (24. perc) is megsérült. Utóbbi helyére a brazil David Luíz állt be, aki aztán pályafutása egyik legrosszabb meccsét zárta: hibázott az első gólnál, szabálytalankodott a másodikat hozó tizenegyes előtt, majd piros lapot kapott, ami miatt emberhátrányba került a csapata.

Az Arsenal, noha Mikel Arteta irányításával korábban nem veszített idegenbeli bajnoki mérkőzést, ezúttal súlyos vereségbe szaladt bele.

Az újrakezdést követő első gólt Raheem Sterling szerezte a Premier League-ben (45+2- perc), Kevin de Bruyne váltotta gólra a büntetőt (51. perc), majd Phil Foden állította be a végeredményt (90. perc).

Az Arsenal maradt a kilencedik helyen. A Manchester City 22 ponttal áll a Liverpool mögött a második helyen a tabellán, ez perc azt jelenti, hogy a „Vörösök” a mostani hétvégén még biztosan nem lesznek bajnokok.