Nyitókép: www.uefa.com

Portugália lehet a BL-zárás helyszíne

Infostart
2020. június 8. 15:28
Az UEFA a jövő hét közepén dönt a nemzetközi kupák 2019–2020-as idényéből hátralévő szakasz menetrendjéről. Egyre több elképzelés szivárog ki a lehetséges forgatókönyvről. Az ESPN a Bild értesüléseit osztotta meg.

Elképzelhető egy minitorna a BL befejezéseként, Lisszabon lehet a helyszín, vagy legalábbis a három jelölt egyike.

A Bajnokok Ligája mostani szezonja március 12-én félbeszakadt, még a nyolcaddöntőbe A Bild tudomása szerint az ebben a szakaszban még hátralévő meccseket biztosan lejátsszák, ezek a következőek: Manchester City–Real Madrid, Juventus–Olympique Lyon, Barcelona–Napoli és Bayern München–Chelsea.

Ám utána a negyeddöntőtől minitornát tartanának, mégpedig egy helyszínen. Ez valószínűleg nem Isztambul, a döntő rendezésére eredetileg felkért város lenne, miután Törökországba továbbra is tilalmas a beutazás, ráadásul a törökök jelezték, elállnának a rendezéstől, miután nem tudják nézők előtt megrendezni a döntőt. A helyszínt tekintve nincsen még végleges döntés, de a kiszivárgott hírek szerint valószínűbb, hogy Portugáliában vagy Németországban rendezik majd meg a záró szakaszt.

Lisszabon különösen ideális helyszín lenne, mivel a város két legnagyobb stadionja, az Estadio da Luz és az Estadio José Alvalade mindössze öt kilométeres távolságra helyezkedik el egymástól. A portugálok maguk melletti érvként hangsúlyozzák, hogy valóban semleges helyszínt kínálnak, mivel nincsen már versenyben portugál klub a Bajnokok Ligájában.

A németek Frankfurtot, a Commerzbank Arénát ajánlják, utalva arra, hogy nagyon közel fekszik Európa egyik legforgalmasabb repülőteréhez.