Nyitókép: .redbullneymarjrsfive.com

Brazíliában Neymar neve is ott volt a segélyt igénylők listáján

Infostart
2020. június 5. 21:46
Neymar, a világ legdrágább labdarúgója felkerült azoknak a listájára, aki 600 realnak, körülbelül 35 000 forintnak megfelelő segélyt kapnak Brazíliában a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben.

A brazíliai UOL hírportál szerint valaki a világ legdrágább játékosának adatait használta fel a segélykérelemnél, „kölcsönvéve” nevét, születési dátumát és személyi igazolványának számát. Ezt a segélyt az olyan alacsony fizetésű munkavállalók megsegítésére hozta létre a brazil kormány, mint a szakácsok, vagy takarítók, akiknek munkavégzése az otthon maradást előíró szigorú szabályozás miatt meghiúsult.

A segély kifejezetten az alacsony jövedelműeket segíti, Neymar, akinek éves jövedelme megközelíti a százmillió dollárt, nem jogosult erre.

Az UOL szerint azonban az ő nevében megírt kérelmet „első lépésben jóváhagyták és kifizetésre javasolták”, mielőtt valakinek feltűnt az ismerős név és adatsor, s leállította a folyamatot, arra hivatkozva, hogy „olyan körülmények mutatkoztak, amelyek megkérdőjelezik a kifizetés jogosságát”.

Az UOL munkatársai szerint Neymar

„nyilvánvalóan soha nem igényelte ezt a segélyt és nem is tudja, ki tette ezt, adataival visszaélve”.

Brazília egyike azoknak az országoknak, amelyeket a koronavírus leginkább sújt. Az eddigi halálos áldozatok száma 34 000, csak az Egyesült Államok és Nagy-Britannia számlál többet. A 28 éves Neymar egy Rio de Janeiro államban lévő üdülővárosban, a vízeséséről is híres Mangaritábában, a kilencmillió dollárt (28 millió realt) érő luxusvillájában igyekszik átvészelni a kritikus napokat.