Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

A Chelsea máris legyőzte a Liverpoolt?

Infostart
2020. június 5. 11:59
Öröm a Chelsea-nek, csalódás a Liverpoolnak: a londoni „Kékek” közel járnak a megegyezéshez az RB Leipzig német csatárával, Timo Wernerrel.

Az eredményes tárgyalások hozadékaként a lipcseiek 53 millió fontért hajlandóak elengedni a csatárt a Chelsea-hez. Amikor Frank Lampard tavaly menedzserként átvette játékos-pályafutása első számú klubját, első számú célpontjának nevezte Wernert. A futballista szerződésében szerepel egy záradék, amely szerint a jelzett összegért mehet, amennyiben június 15-ig valaki hajlandó ezért az összegért szerződtetni.

Noha az angol klubnak még le kell zárnia néhány vitás kérdést az RB Leipziggel, már kiszivárgott, hogy ötéves kontraktust kínál Wernernek.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere korábban azt mondta saját igazgatótanácsának, hogy szorgalmazná Timo Werner megvásárlását, mivel a középcsatár játéka jól beilleszthető lenne a Liverpooléba. A koronavírus-járvány miatt gazdasági gondok ugyanakkor óvatosságra intették a klub vezetőit, akik eddig még nem tettek konkrét ajánlatot a 24 éves csatár megvételére.

Ezzel szemben a Chelsea jobb helyzetben van: tavaly nem vásárolt, mivel kizárták az átigazolásokból, Télen sem költött jelentős összeget.

Frank Lampard szeretné a támadószekciót megerősíteni. Csak három csapat szerzett több gólt a „Kékeknél” a Premier League-ben, de a lőtt gólokat tekintve a Stamford Bridge kedvencei jócskán elmaradnak a Liverpool és a Manchester City mögött. Már eldőlt, hogy Hakim Zijes július elsején az Ajaxból a Chelsea-hez igazol. Már februárban megállapodott abban, hogy 36 millió fontért odaszerződik.

A Chelsea korábban figyelte a lyoni Moussa Dembélét, a Bayer Leverkusenből Kai Havertzet és a Borussia Dortmund angol játékosát, Jadon Sanchót is, ám Lampard elsősorban Wernert akarja. Úgy véli, a német középcsatár centerben is bevethető, de az igazi posztja a balszélső lenne, nagyon jól megérthetné magát Tammy Abrahammal, a Chelsea házi gólkirályával.

Timo Werner pályafutása a VfB Stuttgartban indult, de fejlődése különösen 2016 óta gyorsult fel, amióta az RB Leipzighez igazolt. Ebben az idényben, minden sorozatot figyelembe véve, már 31 gólnál jár.

A Chelsea egyébként balhátvédet is keres, azon a poszton Lampard első számú kiszemeltje Ben Chilwell, a Leicester City futballistája. Ha ő túl drágának bizonyulna, a „Kékek֊ visszamennek az Ajaxhoz tárgyalni, mégpedig Nicolás Tagliafico megszerzése érdekében.