Még mindig nem tud játszani a Dynamo Dresden egy újabb koronavírus-fertőzés miatt

Infostart / MTI
2020. május 22. 11:44
Már a negyedik labdarúgó fertőződött meg a német másodosztályban szereplő Dynamo Drezden csapatánál – jelentette be a klub. A legutóbbi pozitív tesztet a vizsgálatok ötödik hullámában adta az egyik, meg nem nevezett futballista.

Nem csupán a a futballklub alkalmazottjai között van fertőzött: elkapta a vírust az edzői stáb egyik tagjának közeli hozzátartozója is. Mindannyiuknál 14 napos házi karantént rendeltek el. A Dynamo Dresden teljes kerete karanténban van május 9. óta, amikor két játékosnál kimutatták a fertőzést, amit aztán még egy futballista elkapott. Hármójukat a negyedik és ötödik vizsgálat is egészségesnek mutatta, így – a csapat többi, szintén negatív tesztet adó tagjával – szombaton visszatérhetnek az edzésekhez.

„Ez az eset bizonyítja, hogy a drezdai egészségügyi hivatal felelősségteljesen és helyesen cselekedett a döntéssel, amellyel a csapattagokat házi karanténra rendelte, ezzel lehetővé téve, hogy a korai szakaszában megszakítsuk a fertőzések láncolatát” - fogalmazott a csapatorvos.

Hozzáfűzte: arra számít, hogy további esetek kerülhetnek napvilágra. A drezdaiak vasárnap a Hannoverrel játszottak volna a Bundesliga 2-ben, ám nem tudtak kiállni a karanténba kerülés miatt. A találkozót június 3-ára halasztották. Természetesen a mostani hétvégén sem tud még játszani Szászország legjobb csapata, a Greuther Fürth elleni találkozót június 9-re halasztották. A tervek szerint legközelebb május 31-én Stuttgartban lép pályára a Dynamo.