Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani

Legalább tíz játékosáról lemondhat a Real Madrid

Infostart
2020. május 19. 19:16
Spanyol lapvélemények szerint a közelgő átigazolási időszakban a Real Madrid akár tíz játékosáról is lemondhat.

Zinédine Zidane csapatának első keretében rengeteg játékos van – huszonhat, ha a nyárig a Castillában szereplő, 18 éves Reinier Jésust is beszámítjuk –, és ez a szám a szezon végén még növekszik is. Kilenc kölcsönadott játékos várhatóan visszatér az Estadio Santiago Bernabeuba, ráadásul hárman, Javi Sánchez, Alberto Soro és Jorge de Frutos felkerülnek a fiatalok közül.

A 2019–2020-as szezonban a Borussia Dortmundot erősítő Achraf Hakimi egyike azoknak, akik visszatérnek Madridba, és bár senki sem kételkedik a képességeiben, felvetődhet a kérdés, kap-e majd elegendő játéklehetőséget. Dani Carvajal mellett. A másik oldalon még kevesebb az esélye, Ferland Mendy és Marcelo több mint elég balhátvédnek.

A többi kölcsönadott közül Dani Ceballos nem győzte meg Zidane-t, és mivel vannak iránta érdeklődők, valószínűleg távozik. Sergio Reguilon szeretne még egy szezont maradni Sevillában. Egyszerűen nem fér be az első csapatba Jesus Vallejo, Kubo Takefusza és Borja Mayoral.

Álvaro Odriozola jövője bizonytalan, tavasszal a Madrid kölcsönadta a Bayern Münchennek, egyelőre nincs érv arra, hogy visszavigyék, hogy megtartsák. Oscar Rodriguez jól játszott a Leganésben, de a Real Madridban nincs helye neki se. Reinier a jövő embere lehet, viszont ahhoz, hogy játéklehetőséghez jusson, kölcsön kell adni.

Ami a már az első csapatban szereplőket illeti, James Rodrigueznek lesz vélhetően a legkönnyebb váltania, tekintettel arra, hogy szerződése utolsó évében jár. Gareth Bale egyike azoknak is, akiknek ez az idény (újabb) csalódást hozott, de kiemelkedően magas fizetése miatt nehéz lesz rajta túladni. A legfrissebb hírek szerint sorsa függhet attól, hogy a szaúdi befektetők megveszik-e a Newcastle Unitedet.

Sem Brahim Diaz, sem Mariano Diaz nem játszott sokat ebben a szezonban, és bár valószínűleg nem akarnak távozni, ahogyan fogalmazni szoktak, „megfelelő ajánlat esetén nem gördítenek akadályt” távozásuk elé.

A többiek közül Marcelo iránt határozottan érdeklődik a Juventus, Lucas Vazquez szerződése utolsó évébe lép, a Bosman-szabály alapján most lehetne még keresni az eladásán. Luka Jovics első spanyolországi szezonját nem ünnepelték fanfárok.

Mindent egybevéve legalább tízen távozhatnak Madridból – legalább.