Nyitókép: www.omonoiafc.com.cy

Lang Ádám csapata máris bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjébe

Infostart
2020. május 15. 18:20
A Ciprusi Labdarúgó-szövetség (CFA) pénteken úgy döntött, hogy a hátralévő mérkőzések nélkül befejezettnek nyilvánítja a 2019–2020-as labdarúgó-idényt.
A döntést a Ciprusi Labdarúgó-szövetség 22 tagú igazgatótanácsa hozta, csupán ketten voksoltak a folytatására.

A labdarúgó-szezon lemondására egy nappal azután került sor, hogy a CFA vezetése találkozott és tanácskozott Níkosz Anasztasziádisz köztársasági elnökkel, hogy megvitassák a futballszezon folytatásának lehetséges feltételeit.

„A megbeszélés során világossá vált, hogy a kormánynak tanácsokat adó járványügyi szakértők ellenzik a labdarúgó-mérkőzések megtartását, és ragaszkodnak az érvényben lévő korlátozások további alkalmazásához” – olvasható a CFA nyilatkozatában.

A két fél véleménye leginkább abban a különbözött, hogy az egyik, a labdarúgó-szövetség úgy vélte, abban az esetben, ha egy futballista pozitív koronavírustesztet produkál, elégséges csak őt karanténba helyezni, a csapatot nem kell. A tudományos csoport ellenben úgy vélte, labdarúgó-bajnokság újraindítása veszélyeztetné a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében tett összes eddigi erőfeszítés sikerét.

A bajnokság bezárása után kiadott közlemény kitér arra, hogy nincs kieső az első osztályból, az eddigi tizenkét csapatos mezőny a két feljutóval tizennégyre egészül ki. A nemzetközi kupaindulást a 23., a felfüggesztés előtti utolsó forduló állása határozza meg. Az első helyen álló Omonia (Lang Ádám csapata) nevezhet a Bajnokok Ligája selejtezőjébe, míg a következő három helyezett, az Anorthoszisz, az APOEL és az Apollon az Európa-ligáéba.