Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Laporta Guardiola visszaszerzésével kampányol a Barca elnöki posztjáért

Infostart / MTI
2020. május 12. 10:43
Joan Laporta visszacsábítaná Josep Guardiolát az FC Barcelona labdarúgócsapatának kispadjára, amennyiben 2021-ben megválasztják a klub elnökének.

Laporta 2003 és 2010 között már irányította a katalán egyesületet, az ő idejében, 2008-ban került a második csapattól a vezetőedzői posztra Pep Guardiola. Jó választásnak bizonyult: a katalán edző irányításával a gárda mindössze négy idény alatt 14 trófeát, köztük három bajnoki címet és két Bajnokok Ligája-elsőséget gyűjtött be.

„Nagyon szeretném, ha visszatérne, ugyanakkor ő most a Manchester City menedzsere és a döntést természetesen neki kell meghoznia. Ő egy igazi mérföldkő a klub történetében, és azt gondolom, minden katalán szeretné, ha visszatérne” – nyilatkozta Laporta.

Guardiolát éppen 2021-ig köti szerződés a manchesteri klubhoz, a jövője ugyanakkor egyelőre bizonytalan, mivel a pénzügyi fair play megsértéséért a csapatot kizárták a Bajnokok Ligája következő két kiírásából. Mindazonáltal az edző korábban azt nyilatkozta, hogy maradni szándékozik a Citynél.

Az elnökválasztáson indulni készül a jelenlegi presidente, Josep María Bartomeu is. Ugyancsak jelezte indulási szándékát Victor Font.