Nyitókép: MTI/EPA/Adam S. Davis

Kobe Bryant felelősségét firtatja az elhunyt pilóta testvére

Infostart
2020. május 12. 15:47
Annak a pilótának a testvére, aki a Kobe Bryant, a lánya, Gianna és további hét ember halálát okozó balesetben a helikoptert vezette, egy bírósági beadványban azzal érvelt, hogy a Los Angeles Lakers korábbi csillaga tisztában volt a helikopterrel való repülés kockázatával, és ezért a túlélő családtagok nem jogosultak kártérítésre a pilóta vagyonából.

Vanessa Bryant februárban beperelte Ara Zobayant, a pilótát és a helikoptert bérbeadó társaságot, az Island Expresst. A keresetben a sztársportoló özvegye azzal vádolta meg a balesetben szintén elhunyt Zobayant, hogy elmulasztotta „a szokásos gondossággal eljárni a helikopter vezetését illetően” és felrótta a gondatlanságot is.

A pilóta testvére, Berge Zobayan által a Los Angeles megyei fellebbviteli bíróságon benyújtott panasz ezt vitatta.

„A felperesek és/vagy elhunytjaik esetleges sérüléseit vagy károsodásait részben vagy egészben a felperesek és/vagy elhunytaik gondatlansága vagy hibája okozta, ideértve azt is, hogy

tisztában voltak a kockázatokkal és azokat önként vállalták.

Ez lényeges tényező az állítólagos károk bekövetkezésének minősítésében, ezekért az alperes nem vállal felelősséget” - írta.

A januári balesetben Kobe és Gianna Bryant mellett John, Keri és Alyssa Altobelli, Payton és Sarah Chester; Christina Mauser és Ara Zobayan hunyt el.

Az Altobelli és a Mauser család túlélő tagjai a múlt hónapban beperelték az Island Expresst.