Nyitókép: wikipedia

Egyre biztosabb, hogy Rangnick lesz a Milan új edzője

Infostart
2020. május 8. 17:10
Ralf Rangnick, aki az AC Milan labdarúgó-csapatánál a kispad első számú várományosa a következő idényre, megerősítette, hogy felvette a kapcsolatot a klubbal. A modern időkben egy olyan mondat, mint amilyet elmondott („Nem zárom ki, hogy én leszek a piros-feketék következő edzője”), felérhet egy megerősítéssel.

Az RB Leipzig és a Schalke 04 korábbi edzője a Bildnek nyilatkozott. Azt mondta még, hogy a Milan képviselői érdeklődtek nála a lehetőségekről, jelentette a megkeresés tényét munkaadójának, a Red Bullnak, majd az ügynökén keresztül folytak egyeztetések. (Jelenleg a cég különböző futballérdekeltségei, így a New York-i, a salzburgi és a lipcsei szinergiájának kihasználásán dolgozik.)

Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány kitörése után más dolgok váltak fontosabbá, a Milannak és az egész Serie A-nak más dolgokkal kellett foglalkozni.

Rangnick a tulajdonos Elliott Management választása az edzői posztra, különösen az alapító, Paul Singer fia, Gordon pártolja a szerződtetését.

A Milan hívei izgatottan várják a hétvégét, szombatra vagy vasárnapra várható Zlatan Ibrahimović visszatérése Olaszországba. A 38 éves svéd még nem döntött a folytatásról, így egyelőre csak az biztos, hogy két hétre karanténbe kell mennie, így május 24-én kezdhet majd edzeni. A Tuttosport szerint Ivan Gazidis ügyvezetővel fog tárgyalni majd a folytatásról, de alkalmasint a klub kikéri majd Ralf Rangnick véleményét is – mégis csak ő lesz a szakvezető a következő idényben. Nagy kérdés, hogy a német edző mit szól majd Ibra szerződtetéséhez, mert általában fiatal játékosokkal szeret dolgozni.