Nyitókép: Illyés Tibor

Sós Csaba: kényszerhelyzet van

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2020. május 5. 20:38
A sportági kapitány szerint akár négy év is beletelhet, mire kialakul az új úszónaptár.

Torlódnak majd az úszósport nemzetközi versenyei 2021 és 2024 között - fogalmazott az InfoRádióban Sós Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető azután beszélt erről, hogy a budapesti Európa-bajnokságot jövő májusban, a fokuokai vizes vb-t pedig 2022 májusában rendezik, a kettő között pedig olimpia is lesz.

"A helyzet semmiképpen sem ideális, de kényszerhelyzet van, és én sem látnék hirtelen jobb megoldást" - kommentálta a kialakult forgatókönyvet Sós Csaba, rámutatva, a három említett nagy versenyt követően aztán újra jönnek a már meglévő versenyek, ami azt jelenti, "nagyon intenzív három év vár a sportemberekre, amit a rajongók nagyon fognak szeretni".

A dolgok ilyen lefolyása szerinte nem annyira az úszósport figyelem középpontjába kerülését eredményezi majd, inkább "zavart okoz", mivel a nagy versenyek mellé bejöttek a FINA pénzdíjas kisebb versenyei, illetve a szintén jól fizető egyéb sorozatok, amelyek aligha maradnak el a következő években; a versenynaptár tolódni fog, és kell Sós Csaba szerint négy év, mire minden verseny megtalálja a maga helyét időben.

"Az biztos, hogy a sportolók sokat fognak versenyezni"

- jegyezte meg.

Részletek erről az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában csütörtök este fél 8-kor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Úszás - Sós Csaba a versenyidőpontokról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást