Nyitókép: MTI/AP/Dave Thompson

A PSG külföldön is játszana

Infostart
2020. április 29. 13:58
A nagy futballbajnokságok közül a franciáé a jelek szerint eldőlt: Édouard Philippe miniszterelnök bejelentette, hogy nem folytatják a Ligue 1 és Ligue 2 2019-2020-as idényét.

Igaznak bizonyult az RMC' Sport értesülése, amely már néhány órával a bejelentés előtt kiszivárogtatta, hogy a kormány döntései miatt nem tudják majd folytatni az idényt. Arról, hogy ezek után a listavezető Paris Saint-Germain megkapja-e a bajnoki címet, illetve, hogy hogyan alakul majd a kiesés-feljutás, illetve mely csapatok képviselhetik ősztől az országot a nemzetközi porondon, az LFP, a profi liga fog dönteni.

Az eredeti tervek szerint az új szezon augusztusban kezdődött volna. A kormány döntése alapján szeptemberig tilos 5000 embernél több résztvevős sporteseményt rendezni. Ez ugyanakkor nem zárná ki a zárt kapus mérkőzések megtartását.

A mostani döntés után a klubok elkezdhetik a felkészülést a 2020–2021-es szezonra, persze, a nemzetközi porondon még versenyben lévő csapatokra várnak feladatok addig is.

A PSG szerepelni kíván a Bajnokok Ligájában, függetlenül a bajnoki szezonnal kapcsolatos döntéstől. Nasszer Al-Khelaifi, a főtulajdonos-elnök nem hagyott kétséget afelől, hogy mindent megtesznek a negyeddöntők lejátszása érdekében, még akkor is, ha külföldön kell pályára lépniük.

Al-Khelaifi úgy nyilatkozott, mindenképpen részt vesznek a Bajnokok Ligája utolsó szakaszában, bárhol és bármikor. Mint mondta: „Ha csak Franciaországon kívül lehet játszani, azt is vállaljuk.”