Nyitókép: Pixabay

Gyulai Márton: kérdés, idén bármilyen sporteseményt hogyan lehet megrendezni

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2020. április 24. 19:52
Az Európai Atlétikai Szövetség tanácsának magyar tagja szerint csak egy dolog, hogy a sportági Eb-t pótlás nélkül törlik.

A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg az augusztusi atlétikai Európa-bajnokságot Párizsban. A döntésről Gyulai Márton, az európai szövetség tanácsának tagja mondta el további ismereteit az InfoRádióban.

"Sajnos

a törlés szó a pontos,

legalábbis az alapján, amit a francia fél és az Európai Atlétikai Szövetség megfogalmazott. Nincs is arról semmilyen háttérinformációm, hogy a versenynaptárban találnának neki új helyet" - jelentette ki.

Szerinte lehetett más választás, de átbeszélve a lehetőségeket úgy tűnik, leginkább a francia fél nem tudta vállalni, hogy "megcsinálja időben" a versenyt.

"Ne feledjük, a versenynaptár eszméletlenül sűrű lesz, az olimpia tolódik, 2022-ben pedig világbajnokság lesz, emellett kéne még Eb-t és Brit Nemzetközösségi Játékokat is szervezni" - ecsetelte a sportvezető, hozzátéve, a finanszírozás sem volt így már megoldható.

A zárt kapus rendezés felvetésére azt mondta, az egyrészt a szervezőknek jelentős bevételkiesést jelenthet, de a maga részéről még egyáltalán nem biztos abban sem, hogy idén bármilyen sporteseményt meg lehet rendezni, mert

nem lehet tudni, milyen feltételekkel, hogyan dolgozhatnak emberek, illetve ebben kinek a véleménye számítson;

a rendező országé, a nemzetközi szövetségé vagy a résztvevőké.

Sok esetben az edzés és az utazás sem garantálható, a doppingellenőrzésről nem is beszélve. "És a show sem valósulhat meg" - vetette még fel.

A teljes beszélgetés pénteken este fél nyolc után hallható az InfoRádió Ötkarika című műsorában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Atlétikai Eb: törölve - Gyulai Márton
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást