eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook

Koronavírus – Nem hajlandó olasz ellenfelével játszani a Sopron

A klub vezetése úgy döntött, hiába költöztették volna Szlovéniába az olasz Schio elleni Euroliga-mérkőzést. a Sopron Basket nem utazik el Ljubljanába sem.

Kedd reggel még úgy volt, hogy az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt Ljubljanában kerül sor a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának szerdai Euroliga-mérkőzésére az olasz Schio ellen. Ezt a klub közölte a közösségi oldalán, a helyszínváltozásra azért volt szükség, mert Schio városa a fertőzésekben érintett észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartományok szomszédságában helyezkedik el.

Kedd délelőtt viszont Farkas Ciprián polgármester és Török Zoltán, a klub ügyvezetője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a csapat nem utazik el Ljubljanába sem, noha a mérkőzés lejátszására kötelezte az együttest a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség.

"Városunk és a Magyar Kosárlabda Szövetség vezetésével egyeztetve az a közös döntés született, hogy a FIBA salamoni döntését, miszerint a mérkőzést le kell játszani a szlovéniai Ljubljanában, nem vállaljuk. Védjük magunkat, a közösségünket, városunkat és Magyarország lakosságát. Vállaljuk a döntésünk minden következményét, akkor is, ha az hátrányosan érinti klubunkat" – mondta Török Zoltán.

Bodnár Péter, a magyar szövetség főtitkára úton van Genfbe, hogy képviselje a csapat érdekeit a nemzetközi szövetségnél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×