Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A nyilvánosság elé tárta noteszét Marco Rossi

Infostart
2020. február 19. 18:26
Egy tévéinterjúban nem csak azt mondta el, kiket hívhat be a sorsdöntő válogatott Eb-pótselejtező(i)re márciusban, de azt is, kiket nem - és miért.

Hosszabb interjút adott a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Digisport televíziónak, ebben részleteket is közölt a magyar labdarúgó-válogatott tavasszal várható keretének névsoráról, és még indoklást is fűzött egyesek sorsa mellé.

Kádár Tamás: a magyar válogatottból évek óta kirobbanthatatlan, baloldali védő helyzete megroppant a Dinamo Kijevnél, nem játszik, de nem is edz az első csapattal. Fizikailag a kapitány szerint aligha van jó - így bevethető - állapotban, de a jövő héten beszél vele a kapitány.

Nikolics Nemanja: a magyar válogatottságot korábban lemondó, Fehérvárra hazatért, gólerős, 32 éves csatár viszont Marco Rossi szerint egyértelműen "nincs abban a formában és azon a szinten most, hogy meghívót kapjon", persze még van egy hónap arra, hogy javuljon az állapota, illetve átbeszéljék, végleges-e a futballista korábbi döntése.

Feczesin Róbert: ősszel NB I-es gólkirály volt Újpesten, aztán télen a másodosztályú Vasashoz igazolt, innen kezdve "lőttek" a válogatottságának, "az NB II szintje nem a nemzetközi mezőnyé".

Szalai Ádám: az első számú csatár Marco Rossinál.

Eppel Márton: a kapitány behívná, az előző két-három meccsén nagyon komoly intenzitással és érzelemmel játszott, és eddig éppen ezt hiányzott belőle Marco Rossinak. "Harcoló és sokat futó játékosokat akarok látni a pályán, mert március 26-án erre lesz szükségünk."

Dzsudzsák Balázs: egyelőre társbérletben válogatottsági rekorder Király Gáborral, de ha Marco Rossin múlik, a mostani csapatkaitány lesz az egyedüli első, ugyanis a kapitány szerint az al-Ainhoz igazolásával a játékos előrelépett. "Már nem a kiesés ellen, hanem új célokért kell küzdenie, volt csapata ellen gólt lőtt, jó teljesítményt nyújtott, és jók voltak a fizikai mutatói. Ha így folytatja, akkor még helye lesz a keretben."

Cseri Tamás, Otigba Kenneth: "Figyeljük a meccseiket. Előbbi noha már 30 fölött van, régóta kiemelkedően teljesít, ő a mezőkövesdi sikerek egyik kulcsa. Utóbbi visszatért sérüléséből, nagy önbizalommal, jól teljesít. Batik Bencével együtt esélyt kaphatnak" - mondta Rossi.

A legnagyobb kérdőjel Willi Orbán bevethetősége lesz - vele egy hete konzultált -, a március 16-ai kerethirdetés előtt jelenleg csak az biztos, hogy súlyos sérülése után már végezhet futóedzéseket.