Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Iker Casillas beülne az elnöki íróasztal mögé

Infostart / Dénes Tamás
2020. február 12. 15:31
Iker Casillas, a spanyol futballtörténelem legsikeresebb kapusa – szerte a nagyvilágban is csupán a kétszeres világbajnok Gilmar előzi meg – versenybe száll a Spanyol Labdarúgó-szövetség, a RFEF elnöki posztjáért.

A 38 éves kapus még az FC Porto keretébe tartozik, de tavalyi szívinfarktusa óta nem szerepelt hivatalos mérkőzésen. Rajta kívül eddig a regnáló elnök, Luis Rubiales jelezte hivatalosan a Nemzeti Sportszövetségnek indulási szándékát, de meg nem erősített hírek szerint fontolgatja jelentkezését Mariano Rajoy korábbi miniszterelnök és Albert Rivera politikus is.

Casillas állítólag már tárgyalt több korábbi válogatottbeli társával, akik támogatták a kampányát. A választást az esztendő második felében rendezik.

Az európai labdarúgásban nem példa nélküli, hogy korábbi válogatott futballisták töltsék be az elnöki posztot, Lengyelországban Grzeorz Lato is vezette a szövetséget, a PZPN-t egy időben, 2012 óta pedig Zbigniew Boniek az elnök, Horvátországban Davor Šuker áll a szervezet élén. A korábbi kapusok közül a bolgár Boriszlav Mihajlov volt szövetségi elnök, tavaly ősszel az angolok elleni mérkőzésen történt botrány miatt lemondani kényszerült.