eur:
394.51
usd:
369.94
bux:
65173.41
2024. április 19. péntek Emma
Zácsik Szandrának gratulálnak a szurkolók, miután a női kézilabda EB-selejtező 5. csoportjában, a 6. utolsó fordulóban a magyar válogatott 44-13-ra győzött Finnország ellen Érden 2016. június 5-én. A magyar csapat csoportelsőként jutott ki a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Két régi-új név a kézilabda-válogatott friss keretében

Kihirdette első, 21 fős keretét a magyar női kézilabda-válogatott új kapitánypárosa, Danyi Gábor és Elek Gábor.

A két szakvezető vasárnaptól keddig Budaörsön tart edzéseket a játékosoknak, akik vasárnap este találkoznak, majd másnap két, azt követő napon pedig egy tréningen vesznek részt.

A keretben újra helyet kapott Szöllősi-Zácsik Szandra és Csiszár-Szekeres Klára, akik gyermekük születése óta először kaptak behívót a nemzeti együttesbe. Márton Gréta és Vámos Petra viszont ezúttal kisebb sérülés miatt nem lehet ott társaival.

A válogatott a hazai, március 20. és 22. között Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőre készül, melyen sorrendben Kína, Szerbia és Oroszország csapatával találkozik. A torna első két helyezettje jut ki a tokiói játékokra.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete

  • Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
  • Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  • Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
  • Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (Váci NKSE), Tóth Gabriella (Érd)
  • Beállók: Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
  • Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
  • Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Puhalák Szidónia (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×