Nyitókép: Mohai Balázs

Először rendeznek FIS alpesisí-versenyt Magyarországon

Infostart
2020. január 31. 12:28
Jövő csütörtökön és pénteken először rendez felnőtt nemzetközi alpesisí-versenyeket a magyar szövetség, mely a Mátraszentistváni Síparkban két műlesikló futamot bonyolít le.

A nemzetközi minősítéssel évek óta rendelkező pályán javában zajlanak az előkészületek, és a szövetség szakmai stábja, valamint ifjúsági versenyzői megkezdték a pálya tesztelését. Miklós Edit elnök személyesen is kipróbálta a sípályát.

"Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a sítörténelmi pillanatnak. Már nagyon készülünk a versenyekre, és bízunk benne, hogy népes mezőny vesz részt a futamokon – mondta Miklós Edit. – A világ legnépszerűbb sípályáin járhattam és versenyezhettem aktív éveimben, és összehasonlítva a világkupás pályákkal elmondhatom, hogy nemzetközi szintű és minőségű körülményeket teremtettek a mátraszentistvániak. Reméljük, az időjárás is a kegyeibe fogad minket, és egy emlékezetes FIS versenyt tudunk lebonyolítani."

A Mátraszentistváni Sípark 1-es pályáján az elmúlt években a nem megfelelő időjárási viszonyok miatt nem sikerült nemzetközi futamokat rendezni, az idén viszont kedvezők a feltételek. A műlesikló futamok mellett kétfutamos para nemzetközi versenyre is sor kerül.