Nyitókép: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Milánó nagy fogása: egy dán Londonból

Infostart / Dénes Tamás
2020. január 27. 16:14
Talán az a tény, hogy a csapat nyeretlen maradt a legutóbbi három bajnoki fordulóban, még nagyobb aktivitásra serkentette a milánói Inter vezérkarát. Ma orvosi vizsgálaton vesz részt a lombard városban Christian Eriksen, a Tottenham dán középpályása.

Eriksen egy magángéppel érkezett vasárnap Milánóba, nagyon úgy fest, hogy a Norwich City elleni, január 22-i bajnoki mérkőzés volt számára az utolsó a Spurs-mezében. Nem játszott szombaton a Southampton elleni FA-kupa-mérkőzésen, sajtóhírek szerint addigra megszületett a megállapodás a két klub között. A Tottenham kap húszmillió eurót a középpályásért, akiről a nyáron a Bosman-szabály alapján ingyen kellett volna lemondania, sőt, a megállapodás része további egymillió euró, illetve egy, a két érintett klub közötti barátságos mérkőzés bevétele is megilleti majd.

Eriksen az Inter harmadik téli erősítése, érdekes, hogy mindhárom Angliából érkezett-érkezik. Korábban Ashley Young, a Manchester United és Victor Moses, a Chelsea volt játékosa került az Interhez.

Ebben az időszakban a húszmillió euró kifejezetten magas árnak számít – nem ok nélkül akarta az Inter lefaragni –, ebben a hónapban eddig a Dortmund a norvég Erling Haalandért és az RB Leipzig a spanyol Dani Olmóért fizetett ennyit. (Külön téma a svéd Dejan Kulusevskié, akiért 35 milliót fizetett a Juventus az Atalantának, de rögtön odaadta a Parmának, ahol a játékos már ősszel is szerepelt kölcsönjátékosként. A szélső a nyáron csatlakozik majd a Juvéhoz.)

A következő hetekben nemcsak a minden bizonnyal eladott Eriksen, hanem a sérült Harry Kane is hiányozni fog a Spursből. A londoni klub ezért szeretne egy középcsatárt igazolni, az első számú kiszemelt a Milan lengyel támadója, Krzysztof Piątek. A piros-feketék 28-30 millió eurót szeretnének érte, az angolok szívesebben fizetnének kevesebbet, úgy, hogy átengednek néhány játékost. Erik Lamela, Juan Foyth és Victor Wanyama szerepel az ajánlatban.