Nyitókép: MTI/EPA/UEFA

Jürgen Klopp fellázadt, a "kölyköket" küldi a pályára

Infostart / Dénes Tamás
2020. január 27. 17:40
A Liverpool (tulajdonképpeni B) csapata kétgólos vezetése után is csak 2-2-re végzett az angol FA-kupában a Shrewsbury Town ellen. „Alapesetben” ilyenkor az történik, hogy a sztárcsapat az immár hazai pályán rendezendő visszavágóra csatába hívja az első meccsen mellőzött kulcsembereit, aztán továbbjut. Ám Jürgen Klopp más forgatókönyvet ír.

A harmadik ligában (a League One-ban) is a gyengébbek közé tartozó Shrewsbury ellen nem fognak játszani a világsztárok, ebben Klopp biztos: „Már két héttel ezelőtt megmondtam a fiúknak, hogy téli szünetünk lesz, s ez azt jelenti, hogy nem leszünk itt.”

A Premier League vezetői a mostani idény programjának összeállításakor, még 2018 nyarán úgy döntöttek, hogy a korábbiakkal ellentétben, ezúttal tartanak téli szünetet. Elsősorban az angol élvonal külföldi menedzserei érveltek mellette, kiemelve, hogy a pihenő után a játékosok jobban teljesítenek az idény hajrájában, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. A döntést üdvözölték az érintett szövetségi kapitányok is, akik azt remélik, így futballistáik frissebbek lesznek az Európa-bajnokság (vagy éppen a Copa América) idején.

A szünetet február 2. és 22. között tartják. Nem lesz teljes szünet, a soros fordulót két részletre bontották, ebben a periódusban, kilenc nap alatt játsszák majd le a kilenc mérkőzést. A Liverpool, például, február 15-én, a Norwich City ellen játszik majd.

„A Premier League arra kért bennünket, hogy tartsuk tiszteletben a téli szünetet. Ha az FA, a szövetség nem tesz ugyanígy, azzal nem tudunk mit kezdeni” – mondta Klopp.

Arra utalt, hogy az FA a mostani kupaforduló döntetlenre végződő mérkőzéseinek ismétlését már a szünet idejére, február 4-5-re írta ki. „A kölykök fognak játszani” – erősítette meg Klopp, aki azt is hozzátette, hogy a tartalékcsapat edzője, Neil Critchley fog helyette meccselni.