eur:
395.4
usd:
372.31
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Märcz Tamás szövetségi kapitány a magyar férfi vízilabda-válogatott edzésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban a csoportmérkőzések megkezdése előtti napon, 2019. július 14-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megérkezett a feladvány: hogy lehet 20 góllal legyőzni Máltát?

A budapesti vízilabda-Eb férfitornáján ennyivel kell nyerni a csoportelsőséghez és a könnyebb ághoz.

A szombat délelőtti férfi vízilabda-Eb program alakulásából kiderült: a magyar válogatottnak este (19 órakor) 20 góllal kell legyőznie Máltát a csoportelsőséghez, miután a nagy rivális Spanyolország irgalmatlanul elverte Törökországot (24-7). Akár a 19 gólos siker is elég lehetne, ha legalább 29 gólt szerez Märcz Tamás kapitány együttese, 28-9-es végeredménynél pedig sorsolni fogják a csoportgyőztest - írja a Vlv.hu.

A szövetségi kapitány a feladat nehézségét ecsetelte, mondván, nem könnyű "futni" egy áhított eredmény után, még akkor sem, ha ellenfelünk nincs velünk egy súlycsoportban.

"Még nem játszottuk ezt a műfajt, legalábbis nem volt nekem így személyesen szerencsém, hogy a mi oldalunkról így közelíthettünk meg egy ilyen mérkőzést. Viszont legalább tényleg tudni fogjuk azt, hogy mi az a számszerű eredmény, amit el kell érni. Végig fogjuk beszélni, ki fogjuk találni, hogy mi a legmegfelelőbb taktika, nem nagyon kell egyébként extrát kitalálni. Jól kell játszani, jól védekezni, minimalizálni a kapott gólok számát. Én azt gondolom, hogy azt a 15-20 gólt minimum meg tudja lőni a csapat. Az a kérdés, hogy Málta ellen mennyi lesz az az óhajtott szám. Vannak jó játékosok a máltai bajnokságban, akik az olasz első osztályban játszanak."

A találkozót követően a spanyolok úgy nyilatkoztak, véleményük szerint a magyaroknak nem okoz majd gondot ennek a különbségnek az elérése. Klasszisuk,

Felipe Perrone az mondta, a magyaroknak vannak a legjobb támadóik a világon,

ezért szerinte játszaniuk kell majd a nyolc közé jutásért.

Málta egyébként a közelmúltban kétszer is ellenfél volt, idegenben és itthon is 24-8-ra nyert a magyar csapat, vagyis "csak" 16 góllal.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a spanyolok tokiói szereplése már biztos.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×