Nyitókép: UEFA.com

BL-sorsolás: Real-Man. City, Chelsea-Bayern, Atlético-Pool a nyolcaddöntőben

Infostart
2019. december 16. 12:21
Kihúzták a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019/2020-as idényének tavaszi első körének párosítását, a győztesek a negyeddöntőben folytatják.

Két kalapból (csoportgyőztesek, csoportmásodikok) húzták ki a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását. A Bajnokok Ligája sorsolásán a nyolc csoportelső a nyolc csoportmásodikból kapott ellenfelet, úgy, hogy azonos nemzetből két csapat nem kerülhetett össze, valamint azonos csoport továbbjutói sem találkozhattak egymással. A BL történetében először fordult elő, hogy kizárólag az öt legnagyobb bajnokságból - angol, francia, német, olasz és spanyol - jutott csapat a legjobb tizenhat közé.

  • csoportgyőztesek: Paris Saint-Germain, Bayern München, Manchester City, Juventus, Liverpool, Barcelona, RB Leipzig, Valencia
  • csoportmásodikok: Real Madrid, Tottenham, Atalanta, Atlético, Napoli, Dortmund, Lyon, Chelsea

A párosítások pedig:

- Borussia Dortmund-PSG
Az idegenben kezdő franciák német edzővel a padon utaznak Dortmundba, ha télen nem áll be változás. Mi több, Thomas Tuchel korábban a Dortmund edzője volt.

- Real Madrid-Manchester City

- Atalanta-Valencia
Relatíve szerencséje van a története első nyolcaddöntőjét játszó olasz csapatnak.

- Atlético Madrid-Liverpool
Az utóbbi években többször is döntőben járt spanyol fővárosi együttes a BL-címvédőt fogadja.

- Chelsea-Bayern München

- Lyon-Juventus

- Tottenham-RB Leipzig
A duplán magyaros német csapat (Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese) José Mourinhóékhoz megy. Mou érkezése előtt a Spurs BL-döntős volt tavasszal.

- Napoli-Barcelona

A nyolcaddöntők első felvonásaira február 18–19-én és 25–26-án, a visszavágókra március 10–11-én, illetve 17–18-án kerül sor. A döntő Isztambulban lesz, május 30-án.