Nyitókép: Facebook/Szatmári András

A műtétet választotta Tokió egyik magyar éremesélyese

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2019. december 8. 16:01
Hét és fél hónappal a 2020-as nyári olimpia előtt megműttette a térdét a kardvívó-világbajnok Szatmári András, de január közepén már edzeni akar, és abban reménykedik, hogy fájdalommentesen versenyezhet majd Tokióban.

Az MTK világ- és Európa-bajnok kardvívója elárulta: nagy dilemma volt, hogy hét és fél hónappal a tokiói olimpia előtt vállalja-e az operációt.

"A térdkalácsomnál szüntettek meg egy feszülést. Most már jobb az állapotom, nincsenek fájdalmaim, csak szúrás időnként, de az orvosok szerint ez teljesen normális" – magyarázta az InfoRádióban Szatmári András. A térdkalácsának a helyzetét is rendezték az operáció során, ami szintén hozzájárulhat a fájdalommentes jövőhöz.

"A műtét mellett a másik opció a hyaluronsavas vagy vérplazmás injekció volt,

de ez inkább tűzoltás lett volna. Végül azért döntöttünk a műtét mellett, mert van hét és fél hónapunk, és akár a követkző egyéni és csapat Világkupán ott is legyek, ha 100 százalékos, de 90 százalékos állapotban" – részletezte a vívó.

Szatmári András azt is elmondta, hogy még legalább 4-6 hét, mire újra terhelhető lesz a lába.

Utána lehet sportágspecifikus mozgást kipróbálni, akkor lesz százszázalékosan terhelhető. Tervei szerint leghamarabb január közepétől fog újra edzeni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Január közepén térhet vissza Szatmári András
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást