Nyitókép: Pixabay

Patinás futballcsapatot vehet a Louis Vuitton tulajdonosa

Infostart / Dénes Tamás
2019. december 4. 17:01
Nem várt helyről kaphat nagy segítséget az AC Milan. Az utóbbi években közel sem a hagyományaihoz méltón szereplő klub bőkezű támogatóra lelhet.

A Repubblica című olasz napilap szerint a Louis Vuitton divatcég tulajdonosa, Bernard Arnault körülbelül egymilliárd eurót szánna a klub megvételére, amelyet jelenleg az Elliott Management tulajdonol.

A 70 éves Arnault vagyonát a Forbes több mint százmilliárd dollárra becsüli, a luxuscikkekben érdekelt üzletember állítólag Európa leggazdagabb embere. 2018 áprilisa óta ő a divatszakmában a leggazdagabb, akkor vette át a Zara tulajdonosának, Amancio Ortegának az első helyét.

Nagyszabású terveket sző, szeretné újra a világ legjobbjai közé emelni az AC Milant. Ehhez meg kívánja nyerni a menedzseri posztra Pep Guardiolát, s álmodik Lionel Messi megszerzéséről is. Az olasz sajtó szerint, ha nem sikerülnének ezek a tervek, Arnault Jürgen Kloppot és Kylian Mbappét igyekezne megnyerni a Milannak.

A klub hívei azt remélik, Arnault esetleges érkezése olyan korszakot indíthatna, mint három és fél évtizeddel korábban Olaszország akkori leggazdagabb emberének, Silvio Berlusconinak az elnöki székbe ülése.