Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Menesztették Fehérvárról Marko Nikolicsot

Infostart
2019. november 25. 11:23
A klub honlapján megjelent szűkszavú közleményben megköszönik a szakember munkáját, és sok sikert kívánnak neki a folytatáshoz.

„A Mol Fehérvár FC a mai napon szerződést bontott Marko Nikolics vezetőedzővel. Köszönjük a klubért végzett munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk!” – áll a klub közleményében, de indokolást nem fűztek a döntéshez, ahogy egyelőre a szerb tréner utódját sem nevezték meg.

Nikolics 2017 nyarán vette át a Mol Fehérvár irányítását, 120 mérkőzésen ült a kispadon, 69 győzelem mellett 27 döntetlen és 24 vereség a mérlege 210–114-es gólkülönbséggel. Első idényében bajnoki címig vezette a csapatot, majd bejutott a klub az Európa-liga csoportkörébe. A szerződése 2020 júniusáig szólt volna.

A mostani szezon kevés sikerélményt hozott Fehérváron, a csapat egy liechtensteini együttes ellen kiesett az Európa-liga selejtezőjében, és hiába kezdte jól a bajnokságot, az utolsó öt meccsen csak öt pontot gyűjtött, elbukta az FTC elleni rangadót, csak döntetlenre volt képes a ZTE és a Mezőkövesd ellen, és most szombaton 3-1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától.

Nikolics a negyedik edző, akit menesztettek az idei NB I-es kiírásban, korábban Diósgyőrben Fernando Fernandez helyett Feczkó Tamás lett az edző, Kisvárádán Miriuta Lászlót Dajka László váltotta, míg Paksról Tomiszlav Szivicset küldték el, ott egyelőre Osztermájer Gábor a megbízott edző.