Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kőbe véste adventi listáját Sós Csaba úszókapitány

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2019. november 16. 13:19
Véglegessé vált a decemberi glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon induló magyar csapat névsora - számolt be az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány.

Mivel az idei rövidpályás országos bajnokság csak a rövidpályás Európa-bajnokság (december 4-8.) után következik, nincs már ok tovább várakozni, Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya már össze is állította a glasgow-i megmérettetésre készülő sportolók névsorát - árulta el maga a kapitány az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorának.

"A nők gyakorlatilag a legerősebb összeállításban lépnek fel.

Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna mind jelen lesznek a glasgow-i Eb-n. A fiatal Békési Eszter szintén ott lesz, tehát teljes csapattal megyünk" - árulta el a kapitány.

A férfiaknál fordított a helyzet.

"A legütősebbek nem vesznek részt. Ami egészen furcsa, hogy az európai ranglistán négy legjobb magyar 200 méteres pillangóúszó, vagyis Milák Kristóf, Kenderesi Tamás, Biczó Bence és Cseh László nem fognak elindulni" - tette egyértelművé.

Ezekhez igazítják az elvárásokat is, de valamiről azért szerinte nem szabad elfeledkezni.

"Egy nagyon komoly jubileumhoz érkeztünk. Nem sokan tudják, de

ha minden igaz, a felnőtt és ifjúsági világversenyeket - Eb, vb, olimpia - tekintjük, 994 éremnél tart a magyar úszósport.

Én nagyon bízom benne, hogy az ezrediket meg tudjuk szerezni Glasgow-ban. Azt gondolom, ez egy méltó és szép jubileum lenne" - fogalmazott, vagyis a szakmai vágy legalább hat érem lehet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Úszás - Sós Csaba az Eb-csapatról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást