Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A Ferencváros nyerte a rangadót, már vezet a vesztett pontokat tekintve

Infostart / MTI
2019. október 27. 19:09
Sigér Dávid két góljával a Ferencváros megnyerte Székesfehérváron a MOL Fehérvár elleni rangadót az OTP Bank Liga 10. fordulójában. Ezzel pontszámban beért a Videotont és a Mezőkövesdet, sőt a vesztett pontokat tekintve mindenkinél jobban áll.

A listavezető Fehérvár nem a legjobb előjelekkel kezdte a bajnok elleni rangadót, mivel a bemelegítésnél megsérült az eredetileg a kezdőcsapatba nevezett Juhász Roland, akinek a helyén Rus Adrián lépett pályára. A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott, mindkét együttes kereste a réseket a másik védekezésében. A Ferencváros találta meg előbb a kapuhoz vezető utat, és egy szabadrúgást követően Sigér Dávid révén megszerezte a vezetést. Nagyobb sebességre kapcsoltak a fehérváriak, de a szünetig igazán komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a vendégkapu előtt.

Fordulást követően is a Vidi próbálkozott többet, mégis a fővárosiak szereztek újabb gólt, akik Sigér megpattanó lövésével már kétgólos előnyben voltak. A Fehérvár óriási erőket mozgósított a szépítő találatért, ám minden próbálkozásukat hatástalanította a remekül védő Dibusz Dénes. A rendes játékidő vége előtt nem sokkal összejött a hazaiaknak a szépítés, egy lepattanó labdát Georgi Milanov lőtt a kapuba. A hosszabbítás perceiben újra Dibusz volt a főszereplő, óriási védésekkel segítette csapatát, és bravúrjai végül győzelmet értek a Ferencvárosnak (1-2).