Nyitókép: fcbarcelona.com

Ferde szemmel néznek az októberi El Clásicóra

Infostart / Dénes Tamás
2019. szeptember 26. 12:02
Megvan az első őszi El Clásico időpontja: október 26-án kora délután, egy órakor kezdődik majd a találkozó a Camp Nouban. Túlzás lenne állítani, hogy a spanyol szurkolók (és nem utolsósorban a játékosok) szempontjából optimális időpontban.

A Barcelona honlapja egy világtérképpel illusztrálta a bejelentést, amelyből kommentár nélkül is azonnal világossá vált, kinek a javára válik a döntés. Az európaiaknak nyilván nem, a kontinensen belül az egy-két órás időeltolódás sem „segít” sokat. Mind a két csapatban több dél-amerikai sztár játszik, Santiago de Chilében reggel hét, Buenos Airesben és Brazília nagy részében reggel nyolc óra lesz a kezdő sípszó idején. Ellenben Dzsakartában este hat, Pekingben este hét, Tokióban pedig este nyolc…

A Barçának eddig egyébként szerencsét hoztak a 13 órakor kezdett mérkőzések, 2016 szeptemberében 5-1-re verte idegenben a Leganést, 2017 decemberében a Celta ellen csak döntetlen született, de három héttel később, a Bernabéuban, Luis Suárez, Lionel Messi és Aleix Vidal góljával simán, 3-0-ra győzött.