eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pxhere

Ez van: rásötétedett a magyar-ukrán teniszderbi kulcsmeccsére

A tenisz Davis Kupa-találkozónak komoly tétje van, hétfőn fejezi be a mérkőzését Balázs Attila.

Balázs Attila mérkőzése sötétedés miatt félbeszakadt Ilja Marcsenko ellen vasárnap a Magyarország-Ukrajna tenisz Davis Kupa-osztályozón, így a 2-2-re álló párharc hétfőn fejeződik be.

A sors szeszélye folytán a rendkívüli izgalmakat hozó csata egy olyan mérkőzésen dől el, amelyen a nyitónap vesztesei csaptak össze. Szombaton ugyanis Balázs simán kikapott Szerhij Sztahovszkijtól, míg Marcsenkót Fucsovics Márton győzte le.

A világranglistán 136. Balázs kellemes emlékeket őrizhetett riválisáról, ugyanis idén a wimbledoni selejtezőben Marcsenkónak dupla brékelőnyben két meccslabdája volt, de a 30 éves magyar bravúrral fordított. Második összecsapásuk a pályára vetülő késő délutáni árnyék miatt reflektorfényben kezdődött, a lelátókon pedig - ahol ekkorra mintegy nyolcszáz főre csökkent a létszám - előkerültek a kabátok. Balázs gyors brékkel kezdett, remek rövidítéseivel pedig rendre megfuttatta az ATP-rangsorban 371. ukránt - aki 2016-ban 49. is volt -, aztán egy csodás nyerő tenyeressel lezárta a 44 perces első szettet.

A folytatásban a júliusban Umagban döntős magyar két bréklabdát elpuskázott 1:1-nél, majd fej fej mellett haladtak, miközben egyre sötétebb lett.

A 32 éves Marcsenko 4:5-nél elrontott egy szettlabdát, majd Balázs 5:5-re egyenlített. Ekkor a mérkőzésvezető közölte, hogy sötétedés miatt egyelőre vége a játéknak,

így a párharc hétfőn 11 órától folytatódik.

"Jobb lesz így, mert már nem sokat láttam a pályán. Nem játszom jól, de küzdök, remélem, holnap jobban megy majd. Szeretném feltenni az i-re a pontot" - nyilatkozta Balázs Attila.

Eredmény, DK-osztályozó:
Magyarország-Ukrajna 2-2 - állás az utolsó egyes előtt

Balázs Attila-Ilja Marcsenko 6:4, 5:5-nél félbeszakadt

korábban:
Fucsovics Márton, Balázs Attila-Szerhij Sztahovszkij, Gyenyisz Molcsanov 7:6 (7-1), 3:6, 6:3
Fucsovics Márton-Szerhij Sztahovszkij 7:5, 3:6, 6:7 (3-7)

szombaton játszották:
Balázs Attila-Szerhij Sztahovszkij 4:6, 3:6
Fucsovics Márton-Ilja Marcsenko 6:3, 6:2

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×